Kiropraktik för gravida


Vid en graviditet sker det många förändringar när kroppen anpassar sig till den nya situationen. Ryggont under en graviditet är väldigt vanligt och en del kvinnor har så svåra smärtor att det inte går att fortsätta sitt arbete.

Vissa kvinnor har kontinuerliga besvär under lång tid efter förlossningen. Bäckensmärtan förvärras ofta efter överansträngning, vridningar och asymmetrisk belastning. Smärta i korsrygg är ofta mindre intensiv än bäckensmärta under graviditeten men blir intensivare efter förlossningen. Smärta i nacke, bröstrygg och huvudvärk är andra vanliga symtom.

Inom skolmedicinen ser man ryggsmärta som ett tämligen normalt symtom och den konventionella behandlingen visar generellt dåliga resultat. Kiropraktisk behandling på gravida eller postgravida med ovannämnda besvär har i studier visat mycket goda resultat.

Vi har även en gravidkudde på kliniken som läggs på den befintliga bänken så den gravida kvinnan kan ligga på mage nästan upp till 7e/8e månaden, bara det kan vara en härlig känsla i slutet av graviditeten.